A produkcióról:
Nővéreim, verselő asszonyok, avagy Mihály kérlek, ki volt ez a Flóra?
- Zenés irodalmi est képekkel, felvételekkel és Önökkel -

Egy költőnő ráírt egy lapra/ Egy szép rajongó költeményt./ Megénekelt holdat és napfényt, /Szerelmet, hitet és reményt./ S amint megfordítá a lapot/ A másik oldalán/ Krumpli, káposzta s karbonádli:/ Piaci számla volt talán.

A rendhagyó irodalmi est során Török Sophie, 20. századi költőnő kutatásaira támaszkodva követjük 19. századi, elfeledett nőírók hangjait.
Természetesen a kor híres férfi alakjai, mint Arany János, Gyulai Pál, később Ady Endre is méltatták az előkelő hölgyek kibontakozási kísérleteit, amelyek közül jó ízléssel válogatunk.

Játssza: Gábri Nikolett
Férfi hang: Sardar Tagirovsky
Alkotók: Gábri Nikolett, Jozifek Zsófia
Versidézet a leírásban: Tarnóczy Malvina: Költészet és próza
Az előadás létrehozását a Köszönjük Magyarország! program támogatta.

Az alkotóról bővebben:
Gábri Nikolett színész, drámapedagógus. 2015-ben végzett a Kaposvári Egyetem Színművész szakán. Az elmúlt években Magyarországon és Lengyelországban dolgozott független színházi és filmes produkciókban.
Jozifek Zsófia színházcsináló, interkulturális szakértő, drámapedagógus, az AppArtMan LakáSzínház egyik alapítója. Az elmúlt években Magyarországon és Spanyolországban dolgozott független összművészeti és közösségi projektben, illetve a színházi nevelés területén.
Az alkotók közösen jegyzik az AppArtMan LakáSzínház 2016-ban bemutatott Kívül-belül avagy azt ahogy ő (a nő) elképzeli című monodrámáját, illetve számos projektben dolgoztak már együtt. Céljuk, hogy a színház formanyelvén keresztül párbeszédet teremtsenek előadó, néző, téma és világnézetek között. Nővéreim... című új előadásukkal a 19. században ünnepelt, később teljesen elfeledett nőírók sorsát, lírai munkáit dolgozzák fel játékos módon.

 

Irodalmi est - Verselő asszonyok
Helyszín
Fűzkupola
Kategória
egyéb
Időpont
-