Az Organix egy olyan egyedülálló, családias hangulatú minifesztivál, ahol az elsődleges célunk a közösségépítés és a baráti légkör megteremtése. Az augusztus 20–23. között megrendezendő programunkon a nyári táborok hangulatát is megidézzük a közös étkezésekkel, sátrazással és a gyermekeket, családokat is szeretettel várjunk. Hiszünk a kis közösségek összetartó erejében, ennek érdekében a létszámot 100-150 főben maximalizáltuk.
Az Organix fesztivál célkitűzése további célkitűzése az alkotás és a környezettudatos életmód népszerűsítése. Napközben több gyakorlati foglalkozáson (workshop) vehettek részt ahol szakavatott vezetéssel ismerhettek meg és próbálhattok ki Ti is különböző művészeti ágakat legyen az zene, tánc vagy képzőművészet, illetve megismerkedhettek például természetes kozmetikumok készítésével is. Ezek a programok is mind benne vannak a jegyárban, illetve esetlegesen alapanyag hozzájárulási alapon működnek.
Az irányelvünk a zero-waste, azaz a hulladékmentesség. Törekszünk arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk. Az Organixra ellátogatók saját poharat, tányért és evőeszközt használnak. Ezeknek jól kialakított mosogatási lehetőséget biztosítunk. A fesztivál dekorációjához leginkább újrahasznosított, ökotudatos vagy lebomló alapanyagokat, tárgyakat használunk fel.

A fesztivál alatt napi háromszor étkezést biztosítunk neked az ínycsiklandó vegán konyha különlegességeivel. Ha vegán szeretnél lenni, vagy már az is vagy, esetleg csak nyitott vagy új egészséges ételek megismerésére, köztünk a helyed. Az ételérzékenységeket sem felejtjük el, kérlek jelezd előre, ha ilyen problémád van, és mi figyelni fogunk rá. Az ételeink nem tartalmaznak laktózt, tejet és állati eredetű összetevőket, illetve mindennek tudunk gluténmentes alternatívát is készíteni.

Az Organix Fesztivál a Vad Art és Dombfalva közös programja. Előbbi a nagyvárosi alkotóközösséget képviseli, utóbbi pedig a programok szellemiségét és helyszínét biztosítja.